SHENZHEN, 21 Mart (Xinhua) -- Çinli internet devi Tencent, 2023 yılında bir önceki yıla göre gelirlerinde ve net karında artış kaydetti. Şirketin Çarşamba günü açıkladığı mali sonuçlara göre 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 artışla 609 milyar yuan (yaklaşık 86 milyar ABD doları) gelir elde ederken, net karı ise yüzde 36 artışla 157,7 milyar yuana çıktı.

Geçtiğimiz yıl 203,76 milyar yuan getiren finans teknolojisi ve ticari hizmetler şirketin toplam gelirine en büyük katkıyı sunarken, şirketin oyun gelirleri ise 179,9 milyar yuan oldu. Tencent dördüncü çeyrekte, 2022'nin dördüncü çeyreğine kıyasla yüzde 7 artış kaydederek 155,2 milyar yuan gelir bildirdi. Şirketin brüt karı yüzde 25, işletme karı yüzde 35 ve net karı yüzde 44 oranında artarak, gelirlerdeki büyüme oranını aştı. Tencent Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ma Huateng, "2023 yılında bir dizi ürün ve hizmette atılımlar gerçekleştirdik" dedi. Ma, Tencent video hesapları tarafından kaydedilen toplam kullanıcı süresinin iki kattan fazla arttığını, şirketin yapay zeka reklam modelinde yapılan geliştirmelerin hedefleme performansını önemli ölçüde iyileştirdiğini ve oyun gelirlerine uluslararası katkıların yüzde 30 artarak rekor kırdığını belirtti. Ma, "Bu gelişmeler, yüzde 23'lük brüt kar artışımızı besleyen yüksek kaliteli gelir akışlarını tetikledi" dedi.

Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

Editör: Şeymanur Erbay