SHENZHEN, 29 Mayıs (Xinhua) -- Çinli yeni enerjili araç devi BYD, plug-in hibrit araçlar için 2.100 kilometrelik kapsamlı sürüş menziline sahip 5. nesil çift modlu hibrit teknolojisini duyurdu. Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an kentinde düzenlenen lansman töreninde konuşan BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu, bu teknoloji sayesinde BYD'nin plug-in hibrit araçlarının kilit öneme sahip bir dizi gösterge açısından dünyaya öncülük edeceğini kaydetti. Bu göstergeler arasında yüzde 46,06 oranında ısı verimliliği, elektriksiz durumda bile 100 kilometrede 2,9 litrelik yakıt tüketimi ve 2.100 kilometrelik kapsamlı sürüş menzili gibi özellikler yer alıyor.

Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

Söz konusu menzil, aracın bataryasının tam şarj edilmiş ve yakıt tankının tam dolu olduğu duruma göre belirlendi. Bu teknolojiyle donatılan araçlar temel olarak yüksek kapasiteli elektrikli bataryalarla çalışıyor.
BYD, lansman etkinliğinde bu yeni teknolojiyle çalışan iki otomobil modelini de tanıttı. Qin L DM-i ve Seal DM-i adlı modeller, geleneksel otomobillerin üçte biri kadar yakıt tüketerek üç katı menzile ulaşabiliyor. Otomobillerin fiyatları ise 99.800 yuan (yaklaşık 14.000 ABD doları) ile 139.800 yuan arasında değişiyor.
Wang, plug-in hibrit teknolojisinin küresel gelişimine önderlik etme ve küresel otomobil sektörünün yeşil dönüşümünü teşvik etme konusunda BYD'nin kendisine güvendiğini söyledi.

Shenzhen merkezli otomobil üreticisi şimdiye kadar toplam 3,6 milyonu aşkın plug-in hibrit elektrikli araç sattı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin verilerine göre, 2024'ün ilk dört ayında Çin'de yeni enerjili araç üretimi 2,985 milyona ulaşırken, satışlar ise 2,94 milyon adede yükseldi. Birlik, geçen yılın aynı dönemine göre üretimde yüzde 30,3, satışta ise yüzde 32,3 artış görüldüğünü kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay