CHENGDU, 31 Ocak (Xinhua) -- Çin'de ulusal düzeyde bir somut olmayan kültürel miras projesi olan Zigong Fener Gösterisi'nin geçmişi çok eskiye dayanıyor. Bu etkinliğinin izlerini Tang (618-907) ve Song (960-1279) hanedanlıklarına kadar sürmek mümkün.1970'lerde dünyaya gelen Deng Peilin, önde gelen bir Zigong feneri ustası. Fener tasarımı ve yapımı becerilerini öğrenmek için yıllarca ünlü ustalara çıraklık yapan Deng, Zigong feneri sektörünün son 20 yıldaki gelişimine tanıklık etti. Deng'in ekibi, tüm dünyada Zigong feneri sergileri düzenliyor.

fener1

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Zigong kentinde bir işçiyle fener yapan Zigong feneri ustası Deng Peilin (solda), 19 Ocak 2024 (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

fener-3

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou'da yaklaşan Bahar Bayramı için Zigong feneri ustası Deng Peilin'in ekibi tarafından yapılmış ejderha şeklindeki fener, 29 Ocak 2024. (Fotoğraf: Xinhua)

Zigong feneri ustası

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Zigong kentinde bir tasarımcıyla fener ayrıntılarını konuşan Zigong feneri ustası Deng Peilin (arkada), 19 Ocak 2024 (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

plan

Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Zigong kentinde tasarımcılarla bir fenerin ayrıntılı planını kontrol eden Zigong feneri ustası Deng Peilin, 19 Ocak 2024 (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay