Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han ve Putin 8. Çin-Rusya Fuarı'nın açılış törenine katıldı Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han ve Putin 8. Çin-Rusya Fuarı'nın açılış törenine katıldı

CHENGDU, 23 Nisan (Xinhua) -- Muhteşem şelaleleri, yemyeşil ormanları ve dingin plato gölleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Jiuzhaigou Ulusal Parkı, 8 Ağustos 2017'de 7,0 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Chengdu Teknoloji Üniversitesi'nden profesör Pei Xiangjun liderliğindeki bir ekip, depremin ardından ulusal miras bölgesinde koruma ve restorasyon çalışmaları yürütmeye başladı. Yıllarca devam eden deprem sonrası yeniden inşa çalışmaları neticesinde, Jiuzhaigou Ulusal Parkı yaralarını sararak eski ihtişamını geri kazandı.

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde bulunan Chengdu Teknoloji Üniversitesi'nin yerleşkesinde toplu fotoğraf çektiren Pei Xiangjun (ortada) ve ekibi, 20 Nisan 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Birleşik fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Jiuzhaigou manzara alanının koruma öncesi (üst, 2018 tarihli fotoğraf) ve sonrası (2023 tarihli fotoğraf) durumu görülüyor. (Fotoğraf: Xinhua)

Arşiv fotoğrafında, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde Jiuzhaigou manzara alanının depremden etkilenen bölgesinde araştırma yürüten Pei Xiangjun (soldan birinci) ve ekibi görülüyor, 2018. (Fotoğraf: Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay