BERLİN/NANJİNG, 23 Ocak (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Taicang kentine yerleşen 500. Alman şirketi Beumer Group oldu. Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Beckum kentindeki Beumer Group merkezinde Pazartesi günü düzenlenen bir törende şirkete hatıra plaketi takdim edildi. Taicang, kente ilk Alman işletmesinin geldiği 1993 yılından bu yana 500 Alman şirketini kendine çekti. İlk 100 Alman şirketinin Taicang'a gelmesi 14 yıl sürerken, son 100 Alman şirketinin Jiangsu eyaletindeki kente gelip yerleşmesi ise sadece iki yıl içinde gerçekleşti. 4 Ocak'ta Taicang kentine yerleşen 500. şirket olan Beumer Group, toplam 100 milyon euro yatırımla yıllık 1,4 milyar yuan değerinde üretim yapmayı planlıyor. Törende yaptığı konuşmada, "500. Alman şirketinin kentimize yerleşmesi, Taicang'ın Almanya ile işbirliğinde bir dönüm noktası" diyen Taicang Parti Başkanı Wang Xiangyuang, Beumer Group ürünlerinin Taicang'ın lojistik ve malzeme ticareti sektörüyle son derece uyumlu olduğunu belirtti.

ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi ABD'de orman yangını nedeniyle 28.000'den fazla kişi tahliye edildi

1935 yılında kurulan Beumer Group, dünyada 70'i aşkın ülkeye satılan büyük lojistik taşıma ekipmanları üretiyor. Grubun Shanghai kentinde hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki büyük havalimanlarına ve lojistik şirketlerine hizmet veren tamamen kendine ait bir şirketi bulunuyor. Törende Xinhua'ya demeç veren Beumer Group CEO'su Rudolf Hausladen, "Taicang ile diyaloğumuz son derece olumlu. Taicang, ihtiyaçlarımıza hızlı şekilde yanıt veriyor ve son derece destekleyici" diye konuştu. Hausladen, Çin pazarında birçok büyüme fırsatı bulunduğunu ve Beumer Group'un önümüzdeki 10 yıl içinde Çin'deki işlerini iki katına çıkarmayı umduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Şeymanur Erbay