Siyah çatı kiremitleri, zarif ahşap, taş ve tuğla oymalı beyaz duvarlara sahip Hui tarzı mimari, doğu Çin'in Anhui Eyaleti'nde ikonik bir unsur olarak öne çıkıyor. 

Hui tarzı mimarlık endüstrisi, Çin'in geleneksel kültürün korunması ve geliştirilmesine yönelik çabaları sayesinde son yıllarda önemli bir ivme kazandı. 

Anhu 2

Ming (1368-1644) ve Qing (1644-1911) hanedanlarına kadar uzanan çok sayıda iyi korunmuş Hui tarzı binaya ev sahipliği yapan Anhui'nin Huangshan Şehri, Hui tarzı binalarda uzmanlaşmış inşaat hizmetini yenilikçi bir şekilde artırdı ve birçok kişinin ilgisini çekiyor.  

Resmi verilere göre Huangshan'da 254 şirket antik mimari sektöründe faaliyet gösteriyor ve şehirdeki zanaatkar sayısı 14.000'i aşıyor.  

Anhu 3

Pekin Operası'nın klasik filmleri Pekin'de gösterime girecek Pekin Operası'nın klasik filmleri Pekin'de gösterime girecek

2023 yılında şehirdeki Hui tarzı mimarlık sektörünün üretim değeri, bir önceki yıla göre yüzde 56,5 artışla 2,8 milyar yuan'a (yaklaşık 0,39 milyar ABD doları) ulaştı. 

Editör: Mustafa Karslı