Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

BEİJİNG, 2 Mayıs (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi'ne bağlı İş Güvenliği Komisyonu Ofisi, ülkenin güneyindeki bir otoyolda meydana gelen ve can kaybına yol açan göçüğün ardından güvenliğin sağlanması için yoğun çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. Acil Durum Yönetim Bakanlığı'nın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre ofis, yerel yönetimlerin, ilgili devlet dairelerinin ve merkezden yönetilen kamu iktisadi teşebbüslerinin olaydan ders çıkarmasını ve benzer kazaları önlemek için somut tedbirler almasını talep eden acil bir genelge yayımladı.

Genelgede, zayıf bağlantıların güçlendirilmesi ve büyük kaza risklerinin etkin şekilde yönetilmesi için adımlar atılması istendi. Ofis ayrıca ulaşım altyapısı, turistik cazibe merkezleri, büyük eğlence tesisleri ve kitlesel toplantılara ev sahipliği yapan mekanların güvenliğini sağlamak için güçlü şekilde harekete geçilmesinin yanı sıra acil durum müdahale çalışmalarının iyileştirilmesi ihtiyacının altını çizdi. Guangdong eyaletindeki Meizhou-Dabu otoyolunun bir kısmı Çarşamba sabahı erken saatlerde çökmüş, olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: Şeymanur Erbay