GUANGZHOU, 22 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki ekonomik güç merkezi olan Guangdong eyaletinde, Coca-Cola'nın şişeleme işletmesi Swire Coca-Cola Limited Şirketi'ne ait yeni bir fabrikanın inşaatı 1,25 milyar yuanlık (yaklaşık 175.89 milyon ABD doları) yatırımla Salı günü başladı. Yaklaşık 128.000 metrekarelik bir alana yayılan yeni fabrikada 11 yeni meşrubat üretim hattı, çok katmanlı depolar ve destek tesisleri yer alacak. Şirketin Guangdong'daki tesisinin mevcut seviyesine kıyasla, yıllık üretim kapasitesinde yaklaşık yüzde 66 artış bekleniyor.

Şirketin verdiği bilgilere göre, yeni fabrika yeşil, akıllı, çevre dostu ve çeşitlendirilmiş dünya standartlarında bir fabrika olacak. Swire Coca-Cola İdari Müdürü Karen So, "Çin anakarası şirketimizin sürekli büyümesinde hayati bir itici güç haline geldi. İnovasyonumuza güç veren bu piyasadan sürekli ilham alıyoruz" dedi.
Şirketin Çin'deki yatırımlarını artıracağını ve 2023-2032 döneminde bu pazara yapılan yatırımın 12 milyar yuanı aşmasını beklediklerini belirten So, "Böylesi canlı ve hızlı büyüyen bir pazarda operasyonlarımızı genişletmek son derece heyecan verici" diye konuştu.

Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

Satış hacmi bakımından Coca-Cola'nın dünyadaki beşinci en büyük şişeleme şirketi olan Swire Coca-Cola, Guangdong eyaletinde toplamda 14 modern üretim hattı bulunan ve 90 milyondan fazla tüketiciye hizmet veren beş şişeleme fabrikası işletiyor.

Editör: Şeymanur Erbay