FUZHOU, 22 Mayıs (Xinhua) -- Doğu Çin Denizi kıyısında bulunan Fujian eyaleti, 136.000 kilometrekarelik bir deniz alanına sahip. Girintili çıkıntılı kıyı şeridi ve çok sayıdaki körfez ve adasıyla eyalet, su ürünleri yetiştiriciliği için ideal bir bölge olarak öne çıkıyor. Fujian, yıllardır bir yandan deniz ekolojik ortamını korurken, diğer yandan yüksek kaliteli deniz balıkçılığı gıda ürünlerini artırmaya ve su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesini hızlandırmaya odaklanıyor. Fujian, 2023'te su ürünleri üretiminde yaklaşık 5,8 milyon tonla ülkede ikinci sırada geldi.

Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı

Drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiapu ilçesine bağlı Shajiang köyü yakınında yosun hasadı yapan çiftçiler görülüyor, 9 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'ya bağlı Lianjiang ilçesinde bulunan su ürünleri yetiştirme bölgesi görülüyor, 7 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiapu ilçesindeki bir fabrikada yosun ürünlerini işlemden geçiren işçiler, 8 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'daki bir fabrikada yılan bağlığı ızgaralarını işlemden geçiren işçiler, 15 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Wei Peiquan/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay