HEFEİ, 17 Mayıs (Xinhua) -- Volkswagen Grubu'nun Almanya dışındaki en büyük araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi olan Volkswagen Çin Teknoloji Şirketi (VCTC), Perşembe günü Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de Ar-Ge merkezinin 3. aşaması için temel atma töreni düzenledi ve Kent Test Pisti'nin (CTT) açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 110.000 metrekarelik bir alanı kapsayan 3. aşama projesinin 2027 yılına kadar tamamlanması, deneysel atölyenin 2025'e kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Şirketten yapılan açıklamada genişletilen Ar-Ge merkezinin, yeni enerjili araç platformları, komple araç, parça ve bileşenlerinin yanı sıra donanım ve yazılım entegrasyonu ve testlerine yönelik Ar-Ge çalışmalarını kolaylaştıracağı ifade edildi. Akıllı bağlantılı araçların performans testi ve işlevsel doğrulanmasına odaklanan Kent Test Pisti ise Volkswagen Grubu'nun Çin'de bulunan türünün ilk örneği.

Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı

Yaklaşık 200.000 metrekare alana yayılan Kent Test Pisti, çeşitli test tesislerini ve pistleri içeriyor.  Tam olarak faaliyete geçtiğinde Ar-Ge mühendisleri, yeni modeller üzerinde gerçek zamanlı test ve ayarlamalar yaparak yazılım ve donanım gelişiminin döngü hızını artırabilecek. Volkswagen Çin Teknoloji Şirketi CEO'su Thomas Ulbrich, "3. aşamanın temelinin atılması ve Kent Test Pisti'nde çalışmaların başlaması önemli dönüm noktaları niteliğinde. Kısa süre içinde yeni modellerimizin teknoloji ve uygulamalarının testine bu pistte başlanacak. Yeni bina ise geleceğe yönelik Ar-Ge kararlarımıza güç verecek" dedi. Volkswagen Çin Teknoloji Şirketi, yaklaşık 1 milyar euro civarında bir yatırımla Ocak 2024'te faaliyete geçti.

Editör: Şeymanur Erbay