Çin ve Kırgızistan yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliği arayışını sürdürecek Çin ve Kırgızistan yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliği arayışını sürdürecek

KUNMİNG, 24 Aralık (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bir otoyol hizmet bölgesinin inşaat çalışmalarına, bölgede paleontolojik fosillerin bulunmasının ardından ara verildi. Fosiller, Qujing kentinin Malong bölgesindeki bir hizmet alanının inşaat sahasında keşfedildi. Keşif, bir fosil toplayıcısının Kasım ayı sonlarında bu alandaki kalıntıların muhtemelen antik canlılara ait fosilleri içerdiğini açıklamasının ardından yapıldı.

Yang soyadlı fosil toplayıcısı kısa süre sonra bu şüphelerini yerel yetkililere bildirdi. Uzmanlar daha sonra enkazda yaklaşık 500 milyon yıl öncesine ait malungia laevigata, isoxys, naraoia, bradoriids ve hyolithoid fosillerinin bulunduğunu teyit etti. Yunnan Üniversitesi Paleontoloji Enstitüsü'nde araştırmacı olan Liu Yu'ya göre, fosillerin çoğunda dış kabuklar nispeten iyi korunduğundan, keşif bilimsel çalışmalar için değer taşıyor. Otoyol inşaat projesinin yöneticisi Leng Tao ise Xinhua'ya yaptığı açıklamada, sahadaki çalışmaların Kasım ayının sonundan bu yana askıya alındığını belirtti. Leng, "Bu durum inşaatın ilerlemesini kesinlikle etkiliyor, ancak paleontolojik fosillerin korunması açısından önemli" dedi. Uzmanlar bölgede yeni keşiflerin yapılmasının mümkün olduğu görüşünde. Yunnan Doğal Kaynaklar Departmanına göre yeni kazı çalışmaları başlatılacak.

Editör: Şeymanur Erbay