BEİJİNG, 29 Mart (Xinhua) -- Çin'de yılın ilk iki ayında yabancılar tarafından 2,95 milyon geliş ve gidiş seyahati gerçekleştirildi. Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Ulusal Göç İdaresi'nin verilerine atıfta bulunarak söz konusu açıklamayı yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Shi Zeyi, bu rakamın bir önceki yıla göre 2,3 kat gibi büyük bir artışa ve Kovid-19 pandemisi öncesindeki seviyenin yüzde 41,5'ine ulaşan bir toparlanmaya işaret ettiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

Bu artışı kısmen Çin'in kısa süre önce Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, Malezya ve Singapur gibi ülkelere vize muafiyeti getirmesine bağlayan yetkili, Bahar Bayramı döneminde bu ülkelerden gelen turist sayısında önemli bir artış kaydedildiğini vurguladı. Yetkili, Çin'in ileriye dönük olarak kültür ve turizm alanındaki engelleri kaldırıp sorunları çözmek üzere adımlar atacağını, özellikle turistik alanlar, kültürel gösteri mekanları ve otellerde ödeme prosedürlerini daha kolay hale getireceğini söyledi. Shi ayrıca, ülkenin turizm alanında daha fazla ürün ve hizmet sunacağını ve uluslararası reklam ve pazarlama çalışmalarını artıracağını ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay