Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

BEİJİNG, 29 Şubat (Xinhua) -- Çin'de Ocak ayında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,1 artışla 57,3 milyondan fazla kişi uçakla seyahat etti. Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden gelişim planlama yetkilisi Zhang Qing, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, sivil havacılık sektörünün toplam taşımacılık hacminin geçen ay önceki yıla göre yüzde 57,1 artışla 11,6 milyar ton kilometreyi geçtiğini belirtti.

Zhang, Ocak ayında hava yoluyla taşınan kargo ve postanın, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 53,9 artarak 753.000 tona ulaştığını söyledi. Yetkili, Çin'in sivil havacılık sektörünün, piyasa kuruluşlarının canlılığının kademeli olarak toparlanması ve üretim ile faaliyetlerin normale dönmesiyle sürdürülebilir, hızlı ve sağlıklı şekilde gelişim aşamasına girdiğini ifade etti. Zhang'a göre, bu yıl toplam taşımacılık hacmi ve yolcu trafiği gibi önemli performans göstergelerinin pandemi öncesi seviyelerini aşması bekleniyor.

Editör: Şeymanur Erbay