SERES 5'in tasarımında, Yunan alfabesindeki bir harften esinlenilen gündüz farları ve zeytin yaprağından esinlenilen pencere çerçeveleri ile Yunanistan'a özgü bazı nitelikler kullanıldı.

ATİNA, 1 Şubat (Xinhua) -- Çinli araç üreticisi Seres Group, Çarşamba günü Atina'da elektrikli üst segment spor SUV modeli SERES 5'in resmi lansmanını yaparak Çin yapımı ilk elektrikli SUV aracının Yunanistan pazarına girişini gerçekleştirdi. Seres Group'a göre bu lansman aynı zamanda Seres ile Yunanistan'ın en büyük ithalatçı ve araç satıcılarından biri olan Spanos Group arasındaki işbirliğinin de başlangıcına işaret ediyor.

Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

elektrikli otomobil2Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 2023 Bükreş Otomobil Fuarı'nda bir Seres 5 otomobilini inceleyen ziyaretçiler, 12 Ekim 2023. (Fotoğraf: Cristian Cristel/Xinhua) Seres Avrupa Satış Direktörü Kush Gu, "Yunan hükümeti araç filosunu ve mobiliteyi elektrikli hale getirmek için net bir rota belirledi. Biz de bu yolculukta yerel ortağımız Spanos Group ile birlikte rol almaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Gu, SERES 5'in tasarımında Yunanistan'a özgü bazı niteliklerin kullanıldığını söyledi. Modelin gündüz farları Yunan alfabesindeki bir harften, pencere çerçeveleri ise zeytin yaprağından esinlenerek tasarlandı. 1986'da kurulan Seres Group, Avrupa pazarına 2023 yılında girdi. Şirkete göre, "Seres" kelimesi, eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından günümüzde Çin olarak bilinen bölgeyi tanımlamak için kullanılan bir terim olan "ipeğin geldiği toprakların" sakinleri için kullanılıyordu.

Editör: Şeymanur Erbay