BEİJİNG, 24 Mart (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Cuma günü Apple CEO'su Tim Cook ile bir araya geldi. Wang, Çin-ABD ekonomik ve ticari işbirliğinin ikili ilişkiler için dengeleyici bir güç olduğunu belirtirken, Çin'in iki ülke işletmeleri arasında işbirliği için adil, istikrarlı ve öngörülebilir bir ortam yaratmak üzere ABD ile çalışmaya istekli olduğunu vurguladı.

Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

Görüşmede ikili, Apple'ın Çin'deki gelişimi ile Çin-ABD ekonomik ve ticari ilişkileri gibi konularda görüş alışverişinde bulundu. Çin ekonomisinin güçlü dirence sahip olduğunu ve uzun vadeli sağlam temellerinin değişmediğini belirten Wang, ülkenin büyük bir pazara, eksiksiz sanayi sistemine, yüksek kaliteli insan kaynaklarına, ayrıca istikrarlı ve dışa açık bir iş ortamına sahip olduğunu ifade etti. Ticaret bakanına göre Çin, inovasyona dayalı yeni kaliteli üretici güçlerin gelişimini hızlandırıyor, ayrıca yapay zeka ve bulut bilişim gibi yüksek teknoloji alanlarında geniş beklentilere sahip, bu da Apple dahil dünyanın her yerinden işletmeler için büyük fırsatlar anlamına geliyor.

Wang, Apple'ın Çin'deki işlerini büyütmeye devam etmesinden ve hem Çin'in hem de şirketin kalkınmasından memnun olduklarını söyledi. Cook ise Çin'in zengin uzman kaynakları ve güçlü inovasyon canlılığı nedeniyle Apple için önemli bir pazar ve kilit bir tedarik zinciri ortağı olduğunu vurguladı. Apple'ın Çin'de uzun vadeli gelişimini sürdüreceğini belirten Cook, ülkedeki tedarik zinciri, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra satış yatırımlarını da artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay