XİCHANG, 31 Mayıs (Xinhua) -- Çin, Pakistan için Uzun Yürüyüş-3B roketini kullanarak "Paksat MM1" çok görevli iletişim uydusunu Perşembe günü uzaya fırlattı. Fırlatma ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nde saat 20.12'de gerçekleştirildi. Uydu planlanan yörüngesine başarıyla girdi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de, Çin'in Pakistan uydusu "Paksat MM1"i fırlatmak için yaptığı işbirliğinin Pakistan'da bağlanabilirliği ve ekonomik büyümeyi artıracağını söyledi. Pakistan Başbakanlık ofisinden Perşembe günü yapılan yazılı açıklamaya göre, Şerif, "Paksat MM1 uydusunun Çin'in Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılması iki ülke arasındaki güçlü işbirliği ve ortaklığın bir kanıtı. Bu tür işbirliği çabaları sayesinde ülkemizi ileriye taşıyabilir ve teknolojinin gücünü halkımızın yararına kullanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Çin-Güney Kore ilişkileri bozulamaz Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Çin-Güney Kore ilişkileri bozulamaz

Başbakan, uydunun Pakistan genelinde internet bağlantısını büyük ölçüde geliştireceğini, ülkenin dijital ortamında devrim yaratacağını ve ülke genelinde hızlı internet imkanı sağlayacağını söyledi. Şerif, "Bu sadece vatandaşlarımızın yaşamlarını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ekonomik faaliyetlerin, e-ticaretin ve e-yönetişimin teşvik edilmesine de katkıda bulunacak" diye konuştu. Fırlatma, Uzun Yürüyüş roket serisinin 524. uçuş görevi olma özelliğini taşıyor.

Editör: Şeymanur Erbay