Çin'in Xiong'an Yeni Bölgesi'nde yüksek teknolojili sanayi kalkınma bölgesi faaliyete geçti Çin'in Xiong'an Yeni Bölgesi'nde yüksek teknolojili sanayi kalkınma bölgesi faaliyete geçti

BEİJİNG, 24 Ekim (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in daveti üzerine 26-28 Ekim tarihlerinde ABD'yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning'in Salı günkü olağan basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre Wang, ziyareti sırasında ülkesinin Çin-ABD ilişkilerindeki ilkeli tutumunu ve meşru kaygılarını ortaya koyarak, üst düzey ABD'li yetkililerle ikili ilişkiler ve ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulunacak.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, ayrıca ABD'de toplumun her kesiminden kişilerle dostane görüşmeler gerçekleştirecek. Mao, iki ülke lideri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmek, iletişimi ve diyaloğu güçlendirmek, tatbiki işbirliğini genişletmek, farklılıkları uygun şekilde yönetmek ve ikili ilişkilerin sağlam ve istikrarlı gelişimini sağlamak üzere ABD'nin Çin ile birlikte çalışmasını umduklarını dile getirdi.

Editör: Şeymanur Erbay