Çin: ABD, Çin ile Avrupa'nın arasını açmaya çalışmaktan vazgeçmeli Çin: ABD, Çin ile Avrupa'nın arasını açmaya çalışmaktan vazgeçmeli

BEİJİNG, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, ülkenin kalkınma sürecinin açık olduğunu ve dünyanın dört bir yanından yetenekleri memnuniyetle karşılayacağını belirtti. Li, Çin Yeni Yılı arifesinde, Pazar günü 2023 Çin Hükümeti Dostluk Ödülü kazananları ve Çin'de çalışan yabancı uzmanların temsilcileriyle bir araya geldiği görüşmede söz konusu açıklamayı yaptı. Görüşmede İsviçre, Almanya, Brezilya, Güney Kore, Tayland, Rusya ve diğer ülkelerden gelen uzmanlar, bilimsel ve teknolojik inovasyon işbirliği, yeşil kalkınma ve personel eğitimi alanlarında konuşmalar yaptı.

Li, Çin'in ekonomik ve sosyal kalkınması ile halklar arası etkileşimin desteklenmesinde yabancı uzmanların önemli rolünden övgüyle söz etti. Çin'in modernleşme hamlesini yüksek kaliteli kalkınmayla çok yönlü şekilde ilerlettiğini ifade eden Li, Çin'in fırsatlarla dolu canlı bir kalkınma ülkesi olduğunu ve bunun da yabancı uzmanlara ve diğer yeteneklere kendi gelişimleri için geniş bir alan sağlayacağını söyledi.
Li, yabancı uzmanların Çin'in kalkınmasına etkin şekilde katılmaya devam etmesi, Çin'e özgü modernleşme sürecinde kendi yeteneklerini tam anlamıyla devreye sokması ve Çin ile dünyanın geri kalanı arasında iletişim köprüsü işlevi görmeyi sürdürmesi temennisinde bulundu. Başbakan, Çin hükümetinin ilgili politikaları iyileştirmeye, personel değişimini daha da kolaylaştırmaya, fikri mülkiyet hakları ile diğer hak ve menfaatlerin korunmasını güçlendirmeye ve yabancı yeteneklerin Çin'de çalışıp yaşaması için daha iyi bir ortam yaratmaya devam edeceğini ifade etti. 

Editör: Şeymanur Erbay