Toplantıya Çin Büyükelçisi Liu Shaobin, Kültür Müsteşarı Zhou Meifen ve Çince eğitim veren 13 kurumun Çince öğretmenleri ve yöneticileri katıldı.

Boğaziçi’nde Konfüçyüs Enstitüsü’nün kuruluş yıldönümü kutlandı Boğaziçi’nde Konfüçyüs Enstitüsü’nün kuruluş yıldönümü kutlandı

Toplantıya Türk Çin Kültür Derneği’ni temsilen katılan Çince Öğretmeni Hilal Gül Erkuş, Derneğin Çince eğitim hizmetleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkiye’deki Çince eğitimin kalitesinin ve hacminin artırılması konusunda yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Çin Büyükelçisi Liu: Türkiye’de Çince Eğitiminin Yaygınlaşması İki Halk Arasındaki İletişimin Gelişmesine Katkı Sağlayacağını İçtenlikle Umuyorum.

Büyükelçi Liu, uluslararası alanda Çince eğitiminin, Çin’in dünyaya entegre olması ve dünyanın Çin’i anlaması için bir platform olduğunu belirtti. Büyükelçi, son yıllarda Türkiye’de Çince dil eğitimi her geçen gün gelişmektedir ve giderek daha fazla sayıda Türk arkadaş Çince öğrenmektedir, dedi.  

Büyükelçi, Çince ve Çin kültürünün özellikle Türk gençlerinin ilgisini çekmekte olduğunu ifade etti. Türkiye’de Çince öğretiminin daha da yaygınlaşmasının iki halk arasındaki karşılıklı doğru iletişimin geliştirilmesine katkı sağlayacağını umduğunu dile getirdi. Büyükelçi, bu durumun Çin ve Türk medeniyetleri arasında iletişimin ve karşılıklı eğitimin teşvik edilmesinde olumlu bir rol oynamasını içtenlikle diliyorum, dedi.

Toplantıda Çince Eğitimindeki İmkanlar ve Zorluklar Tartışıldı

Çince öğretim kurumlarının başkanları ve Çinli öğretmenler, Çince öğretiminin mevcut durumunu ve karşılaştıkları zorluklarla imkanları tanıttılar. Toplantıda ayrıca, Çince öğretim yöntemleri üzerinde de bilgi alışverişinde bulunuldu. Öğretim üyeleri Çin’de Çince öğretiminin kalitesini artırmak için özel tavsiyelerde bulundular. Katılımcılar, toplantının Çince eğitimine anlamlı bir katkıda bulunduğunu ifade ettiler.

Editör: Mustafa Karslı