BRASİLİA, 6 Mayıs (Xinhua) -- Brezilya Sivil Savunma Ajansı'nın Pazar günü yayımladığı son rapora göre, ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinin büyük bölümünü 29 Nisan'dan bu yana sular altında bırakan şiddetli fırtınalar nedeniyle en az 75 kişi hayatını kaybetti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentinde sular altında kalan bir sokak, 5 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentinde selden etkilenen insanları tahliye eden kurtarma ekipleri, 5 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentinde sular altında kalan bir binanın çatısında mahsur kalmış bir köpek, 5 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinin Novo Hamburgo kentinde sular altında kalan binalar, 5 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Claudia Martini/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay