Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

SİDNEY, 31 Ocak (Xinhua) -- Avustralyalı firmaların temsilcileri, Kasım ayında Shanghai kentinde düzenlenecek 7. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na (CIIE) son derece olumlu bakıyor ve fuara katılmayı sabırsızlıkla bekliyor. Avustralyalı genomik yaşam bilimi şirketi EZZ Life Science Holding Limited Şirketi'nin Kurumsal İlişkiler Direktörü James Hudson, "Çin Uluslararası İthalat Fuarı küresel ticaret takvimindeki en önemli etkinliklerden biri. 7. CIIE'ye katılmak için gerçekten sabırsızlanıyorum" dedi. Hudson, Salı günü Sidney'de düzenlenen 7. CIIE tanıtım etkinliğinde Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "EZZ gibi işletmeler için bu fuar, yeni alıcılarla bağlantı kurabileceğimiz, tüketicileri ürünlerimiz hakkında bilgilendirebileceğimiz ve üst düzey ilişkiler kurabileceğimiz inanılmaz derecede önemli bir etkinlik" dedi.

Tanıtım etkinliğine hem Çin hem de Avustralya'daki hükümet kuruluşları ve iş derneklerinin yanı sıra yerel işletmelerden yaklaşık 200 temsilci katıldı. Katılımcılar, CIIE'nin Çin-Avustralya ticaret ve iş ilişkilerini geliştirmek için önemli bir fırsat kapısı olduğunu ve yerel şirketlerin Çin'deki fırsatları daha iyi yakalamaları için fuara katılımın faydalı olacağını belirtti. Shanghai Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi Başkanı Ning Feng, etkinlikte yaptığı konuşmada 7. CIIE için hazırlık çalışmalarının hız kazandığını ve halihazırda 180.000 metrekareyi aşan sergi alanı için sözleşmelerin yapıldığını aktardı. Ning, "Daha fazla Avustralyalı şirketin Çin pazarına girip daha fazla başarı elde etmesine yardımcı olmaya istekliyiz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay