Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

BERLİN, 14 Mart (Xinhua) -- Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'ye havadan insani yardım ulaştırma operasyonuna katılacağını ve yardım sevkiyatının hafta sonu itibarıyla başlayabileceğini belirtti. Ürdün tarafından başlatılan operasyon kapsamında Gazze halkına havadan yardım malzemeleri ulaştırılacak. Hava ikmaline ABD ve Fransa da katılıyor. Alman Silahlı Kuvvetleri Bundeswehr, operasyona Fransa'nın Evreux kentinde konuşlandırılan iki adet C-130J Hercules tipi nakliye uçağını sunuyor. Her bir uçak 18 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Başkanı Martin Griffiths geçen ay yaptığı açıklamada, Gazze'deki nüfusun "açlık, hastalık ve ölümün pençesinde olduğu" uyarısında bulunmuştu. Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,2 milyon insan yaşıyor.

Editör: Şeymanur Erbay