SANYA, 22 Mart (Xinhua) -- İlaç, kimya ve tarım alanlarında faaliyet gösteren Alman devi Bayer ile Çin Ulusal Tohum Grubu'nun ortak girişimi olan Çin Tohum Uluslararası Tohum şirketinin Genel Müdürü Terry Chen, Bayer'in Çin'deki tohum sektörüne güvendiğini belirtti. Chen, yeniden canlandırma hamlesi pazarın gelişimini hızlandırırken Çin'in biyoteknolojik kalkınmasına dahil olmak istediklerini ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

Chen, "Çin'in tohum sektörü, gerek politika tasarımlarında gerekse pazar gelişiminde pek çok yeni olumlu kapı araladı" dedi. Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Sanya kentinde düzenlenen 2024 Çin Tohum (Nanfan Tarımsal Silikon Vadisi) Kongresi Çarşamba günü sona erdi. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sektör kuruluşunu kendine çeken kongrede pek çok yeni tür, teknoloji ve ekipman tanıtıldı. Bayer'in altgrubu Bayer Tahıl Bilimi Çin'in Tohum ve Nitelik Düzenleme İşleri Direktörü Christy Hu, kongrede yaptığı konuşmada Çin'in büyük bir pazar olduğunu ve tohum endüstrisinin halen büyümekte olduğunu söyledi.

Birçok Çinli işletmenin halihazırda muazzam Ar-Ge yetenekleri ve sağlam rekabet gücüne sahip olduğunu belirten Hu, Bayer için de oldukça geniş bir işbirliği alanı bulunduğunu kaydetti. Hu, "İlerleme ancak rekabet ve işbirliği ile kaydedilebilir. Tohum sektörünün genel rekabet gücündeki iyileşme ise Çin'in tohum sektörünün gelişimi açısından son derece olumlu bir durum" dedi. Yetkili, "Bayer, Çin'e daha fazla sayıda ve daha iyi küresel kaynaklar getirmek için sabırsızlanıyor. Çin'in tohum sektörünün yeniden canlandırılması için yabancı germplazm kaynakları ile teknolojisinin tanıtılması ve tohum endüstrisi uzmanlarının eğitimi gibi alanlardaki çalışmalardan her iki taraf da kazançlı çıkacaktır" dedi.  

Editör: Şeymanur Erbay