CHENGDU, 25 Ocak (Xinhua) -- Airbus, Airbus Yaşam Döngüsü Hizmet Merkezi (ALSC) adındaki ilk küresel uçak geri dönüşüm projesini Çin'in güneybatısında önde gelen bir havacılık merkezi olan Chengdu kentinde faaliyete geçirdi. 60 hektardan daha büyük bir alana yayılan Airbus Yaşam Döngüsü Hizmet Merkezi geniş bir yelpazedeki başlıca uçak türlerini işlemden geçirebiliyor ve emekliye ayrılan uçaklardan elde edilen yeniden kullanılabilir parçaların tekrar satılması için küresel dağıtım kanalları sunuyor.

Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var Rapor: Rusya'da tescilli 1,86 milyon Çin markalı otomobil var

Toplam 6 milyar yuan (yaklaşık 844,55 milyon ABD doları) yatırımla inşa edilen proje, uçak bileşenleri ve malzemelerinin geri dönüştürülme oranını artırarak uçaklarda ağırlıkça yüzde 90'ı aşan çevre dostu geri dönüşümü başarmayı hedefliyor. Airbus Başkan Yardımcısı ve Airbus Çin CEO'su George Xu, "Airbus Yaşam Döngüsü Hizmet Merkezi'nin açılması, Çin'le Avrupa arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinde yeni bir gelişmeyi temsil ediyor" dedi. Chengdu, havacılık sektörünü hızla geliştirmeye çalışıyor. Sichuan Eyaleti Havalimanı Grubu Limited Şirketi'ne göre, 2023 yılında kentteki iki uluslararası havalimanında 74,92 milyon yolcu seyahati gerçekleştirilirken, 771.000 ton kargo ve posta hacmine ulaşıldı. Airbus Çin'in Aralık 2023 tarihli tahminine göre Çin, 2042 yılı itibarıyla dünyadaki en büyük havacılık hizmetleri pazarı haline gelecek ve piyasa değeri 54,1 milyar ABD dolarına yükselecek.

Editör: Şeymanur Erbay