Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

YAOUNDE, 1 Mart (Xinhua) -- Kamerun'un Uzak Kuzey bölgesinin merkezi Maroua'da meydana gelen trafik kazasında 12 kişi hayatını kaybetti. Bölge valisi Midjiyawa Bakari, Perşembe günü Mayo-Tsanaga departmanındaki Mokolo kentinden Maroua'ya gitmekte olan bir otobüsün yerel saatle 19.00 sularında Maroua'ya 10 kilometre mesafede ölümcül kazaya karıştığını duyurdu. Olay yerinde incelemelerde bulunan vali, 8'i kadın ve 4'ü çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Maroua bölge hastanesine kaldırılan yaralıların etkin tedavisi için gerekli önlemler alındı. Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ise Maroua bölge hastanesi morguna götürüldü. İdari makamın ilk bulgularına göre kazaya mekanik arıza ve aşırı yükleme sebebiyet verdi. Vali, "Görünüşe göre tekerlekler patlamış ve araç aşırı yüklenmiş. Otobüs 22 koltuk kapasiteli olmasına karşın içinde 34 kişinin bulunduğu belirlendi" dedi.
Otobüste bulunanların çoğunun aylık istihkaklarını almak için Minawaoua mülteci kampına giden mülteciler olduğu belirtildi.

Editör: Şeymanur Erbay