Başkanlık tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ‘Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur.’ denildi.

Bruce Lee'nin dövüş sanatlarının beşiğinde Kung Fu'yu keşfedin Bruce Lee'nin dövüş sanatlarının beşiğinde Kung Fu'yu keşfedin

Dilekçede, Altaylı’nın, ‘devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun, dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği’ ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun ‘Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?’ sorusuna verdiği ‘Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukuki birtakım sonuçlar doğuran bir evlatlık müessesi kabul edilmiş değildir. Buna göre, evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine, evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir.’ yanıtına, gazeteci Fatih Altaylı Twitter hesabından tepki göstermişti.

Altaylı, ‘Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin.’ demişti.