SHENZHEN, 24 Mayıs (Xinhua) -- Çinli yeni enerjili araç (NEV) devi BYD'nin Avrupa Genel Müdürü Shu Youxing, otomobil üreticisinin Londra için tamamen elektrikli çift katlı otobüsleri piyasaya sürmesiyle şirketin yeşil ve elektrikli seyahat konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti. Shu, Cuma günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, yeni blade bataryalarla donatılmış otobüslerin İngiltere pazarına girmesinin, BYD'nin yeşil ve elektrikli seyahatin yanı sıra sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.
Gelişmenin, aynı zamanda BYD'nin İngiltere'deki yerel ortaklarıyla işbirliğini derinleştirme isteğini de gösterdiğini belirten Shu, "Bu, BYD'nin en yeni ürünleri ve lider teknolojileri İngiliz tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğini gösteriyor" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

NEV ve batarya üreticisi tarafından yapılan basın açıklamasına göre, BYD kısa süre önce Londra'da BD11 adlı ikonik otobüsleri piyasaya sürerek şirkete ait ticari araçların yurt dışında yaygınlaşması adına adım attı.
BYD'nin İngiltere Ticari Araçlar Genel Müdürü Frank Thorpe, "BYD BD11, Londra'daki hava kirliliğinin azaltılmasına ve kısa süre sonra ülkede karbon nötr hedeflerine daha fazla katkıda bulunmada önemli rol oynayacak" dedi. 90 yolcu kapasiteli BD11, BYD'nin en yeni nesil blade bataryalarıyla donatılmış durumda. Blade, 532 kilovatsaat ile batarya pazarında lider konumunda bulunuyor.

BYD, blade bataryayı 2020 yılında piyasaya sürdü. Yeni nesil bir lityum demir fosfat batarya olan blade batarya, optimum tasarımı sayesinde batarya güvenliğini ve enerji yoğunluğunu artırıyor. Şasiye entegre batarya sistemi, otobüsün toplam ağırlığını azaltmaya, sürüş menzilini uzatmaya ve yüksek düzeyde denge ve manevra kabiliyeti sağlamaya yardımcı olurken, çift pompa şarjı da destekliyor. Yeni BD11 filosunun yılın ikinci yarısında hizmete girmesi bekleniyor. BYD, İngiltere'de otobüs pazarına 2013 yılında girdi. BYD'ye göre, bugün şirketin elektrikli otobüs filosuna ait 1.800'den fazla araç İngiltere sokaklarında dolaşarak 127 milyon kilometreden fazla yol kat ediyor. Bu da 137.000 ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına eşdeğer bir rakam. Ticaret Bakanlığı yetkilisinin kısa süre önce yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılında Çin'de yaklaşık 9,59 milyon yeni enerjili araç üretildi ve yaklaşık yüzde 12'den fazlası ihraç edildi.

Editör: Şeymanur Erbay