Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

SHENZHEN, 25 Şubat (Xinhua) -- Çinli otomobil üreticisi BYD, Orta ve Doğu Avrupa pazarındaki gelişiminde yeni bir sayfa açarak, BYD ATTO 3 tipi yeni enerjili binek araçlarının ilk partisini Macaristan'a teslim etti.
Şirkete göre, Macaristan piyasasına girdiği Ekim 2023'te bu yana BYD'nin binek otomobilleri bu ülkede hızlı şekilde yer edinerek satışlarını artırdı. Şirket, büyük yerel bayilerle birlikte tüketicilere araç satın alma danışmanlığından satış sonrası bakıma kadar entegre hizmetler sunuyor. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de halihazırda üç mağazası bulunan BYD, ülkedeki satış ve servis ağını genişletmeyi sürdürmeyi planlıyor. BYD mağazalarının sayısının 2024 yılı sonuna kadar altıya çıkması bekleniyor. BYD verileri, şirketin altı kıtada 70'ten fazla ülke ve bölgeye yayılan ihracatının 2023 yılında yaklaşık yüzde 334 artarak 240.000 adedin üzerine çıktığını gösterdi.

Editör: Şeymanur Erbay