ATİNA, 15 Mart (Xinhua) -- Anlaşma, Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias ile Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Çin'in Yunanistan Büyükelçisi Xiao Junzheng tarafından Pazartesi günü Atina'da imzalandı.

Kikilias, imza töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uzmanlık alanım olan turizm konusunda bu mutabakat zaptının bugün siyasal olarak imzalanmasından… ve işbirliğini güçlenme olasılığından memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.
2022-2024 Ortak Eylem Programı; kültür, tıp, sağlık ve düğün turizmi gibi turizm sektörlerinde Çin-Yunan işbirliğini artırmaya odaklanıyor.

Xiao, turizmin işbirliği de dahil olmak üzere kültür ve halklar arası alışverişlerin, ikili ilişkileri artırmanın kilit alanları olduğunu söyledi.

Büyükelçi, "(Bu,) iki ülkenin (Çin ile Yunanistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının) 50. yıl dönümünü kutlamaya ve Çin-Yunanistan Kültür ve Turizm Yılı'nda (2021-2022) işbirliğimizi zenginleştirmeye yönelik son derece önemli bir adımdır" diye ekledi.

Büyükelçi, Çin'in ve Yunanistan'ın turizm alanında göreli avantajları olduğunu ve Ortak Eylem Programı'nın imzalanmasının, bu ülkelerin zorlukların üstesinden gelme ve geleceğe bakma azmini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Çin, sınır ötesi seyahatlerde sağlık beyanı zorunluluğunu kaldırdı Çin, sınır ötesi seyahatlerde sağlık beyanı zorunluluğunu kaldırdı

Xiao; iki ülkenin, uluslararası toplumun pandemiyi yenmesi, koordinasyonu güçlendirmesi ve ekonomik toparlanmayı geliştirmesine yönelik bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI