İmaj;maddede, kişide ve kavramda kullanılabilir.
İmaj;imajı oluşturan kitle ile imajın hedeflediği kitlenin düşünsel/zihinsel-kişisel/ entelektüel sermaye ve kulvarına göre;azımsayacağı ya da büyüteceği bir alışveriş biçimidir.Bu sermaye türleri iki taraf için de var ya da yok olabileceği gibi daimi tek taraflı da bulunabilir.
İmaj ; görünen-görünmeyen imaj olarak adlandırılabilir.Görünen imaj;görsel tabanlı ve sürelidir. Görünmeyen imaj, zihinsel tabanlıdır ve süresizdir.
Julio Cortázar: "Normalde eğlendiren öğretmez." dediğinde her ne kadar imajları kastetmiyorduysa da duyularda ikna, ısrar ve saldırı metodu kullanarak yerleşen imaj modern toplumun yeni eğlentisidir. Sizi eyler, oyalar.
Bedensel duyularımız gibi zihinsel duyularımızın da imajı kontrol ediş mekanizması vardır. Zihinsel duyularımızın bir nevi uzamı olan algılarımız, görülmeyen imajları ötelediğimizde bedensel duyularımızın kontrolündeki görünen imajların kontrolü ve köleliği başlar. Özgürlük, ne yapmayacağımızı bilmek demekse; imajların özgürlüğümüze etkisi de "bir şey" yapmaya mecbur kalmak olacaktır.
Borges’in "Aynalar Halkı" öyküsündeki köleler ve imparatorlar, imaj çağının köleleri ve imparatorlarına uyarlanabilir.
İmaj, çekirdeğin kendine ait olmayan kabuğudur.