Kültür - Sanat ve Tarih

İzledikten sonra verdiğiniz bütün kararları sorgulatacak, paralel evren konulu 18 film ve dizi

İzledikten sonra verdiğiniz bütün kararları sorgulatacak, paralel evren konulu 18 film ve dizi

Abone Ol

SLIDING DOORS Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan 'Silding Doors', rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece birkaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

PARALLELS Paralel toprak üzerinde seyahat eden küçük bir grup insanların hikayesini anlatan bir bilim-kurgu macera dizisidir. Grup, babalarını arayan birbirlerine yabancılaşmış erkek ve kız kardeş olan Ronan ve Beatrix Carver tarafından yönetiliyor.

WHAT IF Demetris normal bir hayat süren oldukça bağımsız bir adamdır. 33 yaşındaki bu müzmin bekarın aldığı bir karar her şeyi değiştirecektir.

RECONSTRUCTION Alex düzenli bir hayatı, güzel bir sevgilisi olan Danimarkalı genç bir adamdır. Bir akşam metroda karşılaştığı Aimee’nin peşinden gitme arzusunu bastıramaz ve kız arkadaşı Simone’ye bile hiçbir şey söylemeden çekip gider.

THE FAMILY MAN Jack gerçekleşen birtakım tuhaf olayların akabinde kendisini bambaşka bir konumda buluverir. Artık Jack Campbell'ın pek parası yoktur ancak bir ailesi vardır. Jack Campbell, büyük bir korkuya kapılmıştır. Zamanla bu duruma, yeni hayatına alışmaya başlayacaktır.

COHERENCE Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir.

ANOTHER EARTH Güneş sistemindeki bir diğer benzer gezegenin keşfi sırasında trajik bir kaza meydana gelir. Genç ve meraklı bir öğrenci ile bir besteci ise bu olaya tanıklık ederler.

BEING JOHN MALKOVICH Kuklacı Craig Schwartz bir gün Amerika'nın ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Schwartz, 15 dakikalığına inanılmaz bir deneyim geçirir. O artık John Malkovich'tir.

FRINGE Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır.

FREQUENCY John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini fark eder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler.

STAR TREK Evrenin geleceği tehlikededir ve bu tehlikeyle baş edebilecek tek güç cesur Atılgan mürettebatının elindedir.

SLIDERS Her bölümünde farklı bir paralel evrene yolculuk yapan kahramanları ve maceralarını ele alır. İçeriği itibarıyla oldukça yaratıcı ve farklı hikayelerle bizi tanıştıran, alternatif gerçeklik üzerine çeşitlemeler yapan bir yapımdır.

SOURCE CODE Kaptan Colter Stevens hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır.

GROUNDHOG DAY Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Grounhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir.

THE BUTTERFLY EFFECT Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Her değişiklik hem kendi hayatını hemde çevresindeki insanların hayatını etkiler.

MR. NOBODY Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adamdır. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır?

PLANET OF THE APES Bir grup astronotu barındıran uzay gemisi, uzak ve bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada, konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ve adeta insanla yer değiştirmiş, konuşan, avlanan, karmaşık bir medeniyet geliştirmiş maymunlar var.

THE ELEGANT UNIVERSE Görselliğiyle dikkati çeken film canlandırmalarıyla da adeta biyografik bir bilim kurgu yapımını andırıyor.