Çin'in Yiwu kentine özgü esmer şeker üretimi üç asırlık tarihiyle gelecek nesillere aktarılıyor
Abone Ol
YİWU, 16 Kasım (Xinhua) -- Çin'in Yiwu kenti, 300 yılı aşkın süredir esmer şeker üretimiyle 'esmer şekerin anavatanı' olarak anılıyor. Şekerin saflığını korumak için demir tencerede kaynatma ve odunla ısıtma gibi geleneksel yöntemlerle işlenen ürün, açık sarı rengi ve hafif maviye çalan tonuyla dikkat çekiyor.
Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Yiwu kentindeki Shangyang köyünde esmer şeker şurubunu havalandıran bir işçi, 15 Kasım 2025. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Yiwu kentindeki Shangyang köyünde esmer şeker şurubu ile yapılan Mahua olarak bilinen kızarmış hamur çubuklarını havalandıran bir işçi, 15 Kasım 2025. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)Fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Yiwu kentindeki Shangyang köyünde, esmer şeker şurubu ile yapılan Mahua olarak bilinen bükülmüş kızarmış hamur çubukları görülüyor, 15 Kasım 2025. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Yiwu kentindeki Shangyang köyünde, esmer şeker şurubu ile Mahua olarak bilinen kızarmış hamur çubukları pişiren işçiler, 15 Kasım 2025. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Yiwu kentindeki Shangyang köyünde, esmer şeker şurubuyla Mahua olarak bilinen kızarmış hamur çubukları pişiren fabrika işçileri, 15 Kasım 2025. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)■
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Lotus News sitemize
abone olun.