Havacılık sektörünün geleceğinin şekillendiği 28. Routes World’e (Dünya Güzergahlar Konferansı) katılmak üzere İstanbul'a gelen Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu Genel Müdürü Li Hua, bu etkinliğin  "havacılığın olimpiyatı" olarak da bilindiğini hatırlattıktan sonra şu bilgiyi verdi: “Söz konusu etkinlik, ev sahibi şehirleri, havalimanlarını tanıtıp,  uluslararası rotaların geliştirip pazarlamasını içeriyor. Yerel ekonomi, kültür ve turizmin yanısıra, düzenlenen toplantılarla bilgi alışverişinin hızlanması amaçlıyor. Böylesine önemli bir etkinliğe katılmak bizim için büyük onurdur.”

beijing turist

Uygun fiyatlı en son teknolojiler Pekin Otomobil Fuarı'nda ziyaretçileri büyüledi Uygun fiyatlı en son teknolojiler Pekin Otomobil Fuarı'nda ziyaretçileri büyüledi

Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu olarak kültür turizmini geliştirip geleneksel Çin kültürünün mirasını tanıtmaya odaklandıklarını belirten Li şöyle devam etti: “Yenilikçiliği ve uluslararası alışverişi aktif olarak teşvik ediyoruz. Beijing sahip olduğu güçlü yönleriyle, ziyaretçilere eşsiz ve zengin bir kültürel deneyim sunuyor. Çin'in uluslararası turizm alışverişinin tamamen toparlanmasıyla birlikte, çeşitli ülkelerden Beijing'e gelişler artarken, kentimizdeki havayolu şirketlerinin kapasitesi de kademeli olarak artıyor. Havaalanlarımız da hazır bu yüzden daha fazla uluslararası turistin Beijing'e seyahat edip, kentin keyfini çıkaracağına inanıyorum.”

Beijing'in son yıllarda kültür turizmi alanında önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Li bunları şöyle özetledi: “Dünya çapında birçok uluslararası etkinlik düzenledik. Dünyanın dört bir yanından turist çeken Yasak Şehir Müzesi ve Çin Seddi gibi dünya standartlarında bir dizi kültürel cazibe merkezi inşa ettik. Ayrıca turistlerin Beijing'in cazibesini ilk elden deneyimlemelerine olanak tanıyan hutong kültürel deneyimi ve Beijing Operası gösterileri gibi kente özgü çeşitli kültür turizmi ürününü de hayata geçirdik.”

beijing turist

Kültür turizminin Beijing'in kentsel gelişiminin desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını söyleyen Li sözlerini şöyle noktalıyor: “Beijing'in turizm geliri artarken, kentte gelişen turizm yeni istihdam imkanları yaratıyor. Kültür turizmi Beijing'in şehir imajını ve uluslararası etkisini arttırmada olumlu bir rol oynadığı gibi, daha fazla yabancı yatırımın çekilmesini sağlıyor. Kültür turizmi Beijing'in gelişiminde önemli rol oynamaya devam edecek. Uluslararası değişimler kültür turizminin bir parçasıdır. Beijing'in uluslararası etkileşiminde havayollarının desteği de önemlidir. Türk turistleri dünya kenti Beijing'i ziyaret edip, tüm güzelliklerinin tadını çıkarmaya davet ediyorum.”

Beijing-Capital-Terminal-3

--

1imzam

Editör: Mustafa Karslı