Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han ve Putin 8. Çin-Rusya Fuarı'nın açılış törenine katıldı Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han ve Putin 8. Çin-Rusya Fuarı'nın açılış törenine katıldı

Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua serginin bağımsızlık, karşılıklı anlayış, öngörü, karşılıklı fayda ve kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliğini içeren "Çin-Fransa ruhunu" tam anlamıyla ortaya koyduğunu söyledi.

PARİS, 5 Mayıs (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı ve Agence France-Presse (AFP) yöneticileri Cumartesi günü Paris'te Çin-Fransa diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 60. yıldönümü dolayısıyla ortak bir fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. İki haber ajansının ortak sponsorluğunda düzenlenen sergi dört bölümden oluşuyor: önsöz, devlet ilişkilerinde giderek olgunlaşan paradigma, yeni dönemde Çin-Fransa ilişkileri için parlak bir gelecek ve sonuç. Sergide, son 60 yılda iki ülke arasında gerçekleşen siyasi temasların, ekonomik işbirliğinin ve halklar arası ve kültürel etkileşimin değerli anları ile hikayelerini temsil eden 60 fotoğraf yer alıyor. Xinhua Başkanı Fu Hua, sergide iki ülke arasında son 60 yılda gerçekleşen dostane ilişkilerin kronolojisi ile unutulmaz anların sergilendiğini belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 05 05 121826Çin-Fransa diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 60. yıldönümü dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen fotoğraf sergisini gezen insanlar, 4 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Lian Yi/Xinhua) Fu, serginin bağımsızlık, karşılıklı anlayış, öngörü, karşılıklı fayda ve kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliğini içeren "Çin-Fransa ruhunu" tam anlamıyla ortaya koyduğunu söyledi. Fu ayrıca, iki kurumun bu fırsattan yararlanarak pragmatik işbirliğini artırmasını ve Çin-Fransa ilişkilerinin gelişimine proaktif şekilde katkıda bulunmaya devam etmesini umduğunu ifade etti. AFP Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Fabrice Fries de fotoğraf sergisine Xinhua ile birlikte sponsor olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Fries, AFP'nin Xinhua ile potansiyel işbirliği alanlarını keşfetmeye ve Çin'e ilişkin farklı konularda daha fazla haber yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay